Ervaringen van cliënten

Bij de eerste sessie bij Joke kwam ik er achter dat ik de schuld bijna altijd bij de ander zoek, want mijn bedoelingen zijn toch altijd goed. Ik heb ingezien dat ik eigenlijk precies doe waar ik de ander van beschuldig. Confronterend maar wel een super inzicht. Bij een conflict kan ik nu eerst zelf uitzoeken hoe het hiermee staat. Het is een prachtige methode die je direct inzicht geeft.

Bea

Joke heeft mijn dochter enorm geholpen met een beslissing te nemen. Ze zat slecht in haar vel, veel overheersende negatieve gedachten waar ze met hulp niet uitkwam. Door enkele sessies te volgen bij Joke heeft ze haar hardnekkige gedachten los kunnen koppelen van wie ze is en wat ze wil, dat heeft bevrijdend gewerkt. Ik kan haar van harte aanbevelen; ze is een kundige en warme vrouw!

Anoniem

Regelmatig Joke ingezet voor medewerkers. Positieve ervaringen mee. Zowel in overleg met Joke en krijg positieve reacties terug over haar methodiek en de wijze waarop Joke dit invult.

Ariette

Ik (man, 31) ben een tijdje terug bij Joke geweest op een moment dat ik door het piekeren en de stress de bomen niet meer door het bos zag. Ik was overdag, ‘s nachts, tijdens werk, tijdens school, en eigenlijk bijna altijd, ‘verslaafd’ aan het nadenken over conflicten die er op dat moment speelden.
Nadat ik ieder scenario en iedere gebeurtenis een miljoen keer had afgespeeld in mijn hoofd wist ik nauwelijks meer wat fantasie was en wat werkelijkheid. In andere woorden: zelf kwam ik niet verder.

Bij Joke mocht ik gaan vertellen over de conflicten (ruzies met andere personen) die ik had gehad.
Het doel van de gesprekken was niet om te achterhalen wat er gebeurd was en wie er gelijk of ongelijk had. Ik moet bekennen dat ik hoopte op een soort geruststelling: ‘jij hebt alles goed gedaan, en de andere partij is gek’. Maar ergens wist ik natuurlijk ook wel dat zo’n sessie dan heel kort zou duren, en dat ik er dan niks aan zou hebben. Het gaat niet om goed en fout, maar om hoe je dergelijke situaties kunt voorkomen, en dan vooral ook het gepieker en de stress.

Tijdens onze afspraak hebben we het gehad over wat ik voelde tijdens die situaties, wat er binnenin speelde, in plaats van wat er van buitenaf te zien was.
We zijn teruggegaan naar die momenten, om te kijken of mijn gevoelens reëel waren, en of ik zelf duidelijk communiceerde.
De focus lag dus vooral op de aspecten van een conflict waar je zelf controle over hebt. Ik leerde zo om onderscheid te maken tussen wat er in iemand anders omgaat, en wat er in mij omgaat.
Over het algemeen heeft de sessie met Joke mij vooral geleerd om mijn eigen gedrag en gevoel beter te monitoren. Het klinkt misschien gek, na slechts één sessie. Maar ik heb het idee een veel rustiger, zelfbewuster mens te zijn geworden. Dat heeft trouwens niet alleen gevolgen voor conflictsituaties, maar dat is wel de hoofdreden geweest voor mijn bezoek, om beter te leren handelen tijdens ruzies.
Joke maakt gebruik van een methode waarbij je leert om ook in heel heftige situaties rustig te blijven. En waardoor je kan leren om niet meer steeds dezelfde fouten te maken. Je kan gaan herkennen waar je zwakke punten liggen, en dat maakt het makkelijker om jezelf te veranderen.
Ik heb er veel aan gehad, bedankt Joke.

Anoniem

Al na één gesprek voelde ik me beter en had ik minder last van mijn negatieve gedachten. Joke heeft me goed geholpen om een andere kijk op de zaak te krijgen, waardoor het veel lichter aanvoelde. Bedankt Joke!!

Jeanette

Soms voel je je uit balans of heb je het gevoel dat je vastloopt. Dan heb je veel baat bij een korte gerichte interventie. De methodiek die Joke van Rijn gebruikt is heel inzichtgevend en effectief om direct te achterhalen wat de trigger is geweest. Je ziet wat maakt dat je je zo voelt en haalt direct de lading weg. Zodat je weer verder kunt.

Ik gebruik de methodiek nog regelmatig. Soms kom ik een blinde vlek tegen waardoor ik niet goed bij de oorzaak kom. Dan neem ik contact op met Joke en dan is 1 sessie al genoeg om het zelf weer verder op te pakken. Ik ben blij dat dit op mijn pad is gekomen, het heeft al veel voor me opgelost.

Annette

Laat hier uw bericht achter:

Website by NOFUSS